Irene aan het woord – Microdermabrasie

Irene aan het woord – Microdermabrasie

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie maakt deel uit van mechanische slijpprocessen en is al meer dan 20 jaar succesvol in gebruik om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Door het (geleidelijk) verdunnen van de epidermis wordt de huid geactiveerd om nieuwe cellen aan te maken en beschadigde cellen af te voeren.

Hierdoor worden de poriën minder grof en pigment vlekjes vervagen. De bloedvaten verwijden zich waardoor de stofwisseling en de doorbloeding van de huid verbeterd en werkstoffen beter opgenomen worden. Fibroblasten worden geprikkeld om onder andere collageen te produceren. Hierdoor zullen oppervlakkige rimpeltjes vervagen.

Nut en noodzaak van Microdermabrasie
De cliënt is veel beter tegenwoordig op de hoogte van de nieuwste technieken en trends en is veeleisender geworden. We willen er allemaal tot op hoge leeftijd mooi uitzien. Men wil kwaliteitsverbetering van de huid en er jonger uitzien.

Maar ook goede huidverzorgingsproducten met effectieve werkzame ingrediënten. Een Micro-dermabrasie behandeling met Lady Esther producten kan daaraan meewerken.

Resultaat
Rimpels verminderen en pigmentvlekken worden aanmerkelijk lichter. Na de behandeling is de huid ontvankelijker voor werkstoffen, cel vorming wordt geactiveerd en tenslotte is de doorbloeding toegenomen voor een gezonde, frisse en stralende teint.

 

Een Microdermabrasie behandeling geeft:

-Gelijk een verbetering van de huidstructuur

-Vermindering van de diepte- en zichtbare verbetering van littekens

-Behandeling van striae

-Diepte peeling

-Prima inzetbaar bij acne en acne littekens

-Behandeling van oogrimpeltjes (kraaienpootjes)

 

Wat mag je verwachten                                                                                                                                                            

-Direct verfijning van de huidstructuur

-Vermindering van rimpels

-Zichtbare verbetering van littekens

-Verfijning van poriën bij een grove huid

-Acne vermindert (niet bij actieve acne)

-Afname van couperose tot max. 20 %

-Stimulatie van vorming nieuwe cellen

-Afname van ouderdomsvlekken

-Verbetering uitstraling bij een onzuivere huid

Microdermabrasie bij Oreaden Cosmetics

Bij Oreaden verkopen wij sinds kort een Microdermabrasie apparaat. Een super mooi apparaat wat voldoet aan alle eisen om de huid te verbeteren. En nog betaalbaar ook.

In principe zijn er 2 verschillende soorten apparaten te koop:

1ste is met micro kristallen dit kan aluminium oxide of zout kristallen zijn.

2de waar wij mee werken heeft diamanten vijlkopjes in 9 verschillende grofheden van heel fijn tot grof en geschikt voor het gezicht en het lichaam.

 

Diamant is het hardste materiaal wat er is dus je hebt geen slijtage van de kopjes. En het is makkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Het grootste voordeel vind ik zelf dat je geen last van verstoppingen hebt wat nog wel het geval is bij het apparaat met kristallen.

De diamant kopjes zijn makkelijk te verwisselen en zo ook het filter. Er wordt wel eens beweerd dat het apparaat met kristallen dieper zou werken als met de diamantvijl. Daar ben ik het uiteraard niet mee eens want het is afhankelijk met welk kopje je werkt en hoe vaak je over de huid gaat. Je kunt tot op de dermis werken.

Eigenlijk zou je Microdermabrasie bij bijna elke behandeling kunnen toepassen. Het is een mooie aanvulling op alle manuele behandelingen!

Ben je geïnteresseerd in  Microdermabrasie en haar mogelijkheden. Trainer en collega Annemarie geeft een goede en uitgebreide training om optimaal met deze techniek te kunnen werken. Wil  je meer weten neem contact op met Antoine. De trainingsdagen vind je in de kalender.

 

Lieve groet Irene

Lees hier mijn vorige blog

Klik hier voor de consumentenfolder Microdermabrasie

Lees hier wat ik eerder heb geschreven over Microdermabrasie