Column Lonneke – De kracht van vitamine C

Column Lonneke – De kracht van vitamine C

Vitamine C staat bekend om zijn krachtige antioxiderende eigenschappen en is daarom een zeer effectief ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Deze vitamine helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen die schade aan de huidcellen kunnen veroorzaken en zo vroegtijdige veroudering bevorderen.

Daarnaast speelt vitamine C een belangrijke rol bij de productie van collageen, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Door de aanmaak van collageen te stimuleren in de fibroblasten, helpt vitamine C bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, en het verbeteren van de algehele textuur en uitstraling van de huid.

Wanneer een klant dus op anti-aging wil werken bij jou in de salon en bijvoorbeeld een huidverbeterende kuur doet met sterke peelings, micro-needling, bindweefselmassage of apparatuur adviseer je klant dan altijd minimaal 1000mg vitamine C per dag extra in te nemen door middel van een (natuurlijk) supplement.

Bovendien heeft vitamine C ook oplichtende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van donkere vlekken en hyperpigmentatie, waardoor de huid een egalere teint krijgt.

Het is dan ook een aanrader om huidverzorgingsproducten met vitamine C op te nemen in je dagelijkse routine voor een gezonde en stralende huid.

Vitamine C bij acne en pigmentvlekken
De antioxidanten werking van Vitamine C helpt ook tegen ontstekingen. Dit is de reden, waarom Vitamine C bij acne effectief is. Het verlicht ontstekingen in de huid, die door acne veroorzaakt worden. Bij het ontstaan maar ook bij de voortgang van acne veroorzaakt door het oxidatieproces, werkt Vitamine C slagvaardig. Daarom mag Vitamine C bij de behandeling van acne niet ontbreken!

Bij de vorming en vermeerdering van pigmentvlekken helpt Vitamine C. Vitamine C heeft in studies aangetoond, dat het de overvloedige melanine opbouw remt en het ontstaan van ouderdomsvlekken tegengaat. Verder beschermt Vitamine C onze huid tegen Uv-straling. Ook deze licht beschermende eigenschappen kunnen bij ouderdomsvlekken goed helpen.

Let bij de INCI’s van je product op: Vitamine C of SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE. Dit is een vorm van gestabiliseerde vitamine C.

Kortom, de kracht van vitamine C voor de huid is onmiskenbaar. Het is een veelzijdig ingrediënt dat helpt bij het beschermen, herstellen en verjongen van de huid, waardoor deze er stralend en gezond uit blijft zien.

Producten Lady Esther met vitamine C: |

EYE CONTOUR CREAM
SKIN PROTECTION CREAM SPF 25
ALGAE PEEL OFF MASK
VITAMIN C CONCENTRATE AMPUL

Een selectie van producten S’METICS met vitamine C:

Clean & Clear Vita Energizer
Vitamin C Powder Mask (alginaat masker)
Premium Respect Age Pro Essence
Premium Respect Age Vitamin Serum
Derma Care Double C Fluid
Derma Care White Protection Cream en White Express serum
Derma Care Night Cream
Geniaflavone
Trophogene Pure
Vitality Mask
Firming Night Cream
Vitalizer Cream
Multi Power Concentrate
Transcutin Geniaflavone
Transcutin Trophogene
Transcutin White Express
Power Essence Whitening Power
Perfect Moisturizing Mask
Transdermal Age Forte

VEEL SUCCES EN LIEFS LONNEKE