Irene aan het woord – Microdermabrasie voor specialisten met LEF

Irene aan het woord – Microdermabrasie voor specialisten met LEF

Het tweede apparaat van Lady Esther is de microdermabrasie. De meeste van ons hebben wel eens van microdermabrasie gehoord maar werk je er ook mee?

In principe zijn er 2 verschillende soorten te koop. De eerste versie is met micro kristallen; dit kan aluminiumoxide of met behulp van zoutkristallen zijn.

De tweede versie, waar wij mee werken, heeft vijlkopjes van keihard materiaal namelijk diamant en maar liefst in 9 verschillende grofheden van heel fijn tot grof en geschikt voor het gezicht en/ of het lichaam.

Diamant is het hardste materiaal dat er is dus, je hebt geen slijtage van de kopjes. Daarnaast is het makkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Het grootste voordeel vind ik zelf dat je geen last van verstoppingen hebt, wat nog wel eens het geval kan zijn bij een apparaat met kristallen. De diamant kopjes zijn makkelijk te verwisselen en zo ook het filter. Er wordt wel eens beweerd dat het apparaat met kristallen dieper zou werken dan met diamant. Daar ben ik het uiteraard niet mee eens want het is afhankelijk met welk kopje je werkt en hoe vaak je over de huid gaat. Je kunt tot de dermis werken.

Wat is microdermabrasie nu eigenlijk?
Eigenlijk is het een hele intensieve peeling die de epidermis verdunt door de dode keratinocyten te verwijderen. De huid wordt tegelijk vacuüm gezogen waardoor ook de dermis wordt geprikkeld. Het fijne van deze behandeling is dat er gelijk een perfect resultaat te zien is. De huid voelt egaler en gladder aan en is strakker. Natuurlijk heb je als je het goed wilt doen en een maximaal resultaat wilt behalen meer dan 1 behandeling nodig, daarom wordt meestal een kuurbehandeling aangeboden.

Wat doet het in de huid?
Door het verdunnen van de epidermis wordt de huid geactiveerd om nieuwe cellen aan te maken en beschadigde cellen af te voeren. Hierdoor worden poriën minder grof en vervagen pigmentvlekken.

De bloedvaten verwijden zich waardoor de stofwisseling en de doorbloeding van de huid verbetert en werkstoffen beter worden opgenomen. Fibroblasten worden geprikkeld om onder andere collageen te produceren. Hierdoor zullen oppervlakkige rimpeltjes vervagen.

Wat mag je verwachten?

  • Direct verfijning van de huidstructuur
  • Vermindering van rimpels
  • Zichtbare verbetering van littekens
  • Verfijning van porien bij een grove huid
  • Acne vermindert (niet bij actieve acne)
  • Afname van couperose tot max. 20 %
  • Stimulatie van vorming nieuwe cellen
  • Afname van cellulite en striae
  • Afname van ouderdomsvlekken
  • Verbetering uitstraling bij onzuivere huid

Je ziet er zijn veel mogelijkheden met Microdermabrasie. Het is natuurlijk ook nog eens gemakkelijk te combineren met Micro-Needling.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten schrijf je in voor een inscholing of vraag informatie aan bij Antoine.

Lieve groet Irene