Column Patricia – Creativiteit in de salon

Column Patricia – Creativiteit in de salon

Hoe gaat het met de salon? Loopt het nog een beetje?
Hoe zorgen we dat klanten ons weer (terug) vinden?

Juist nu is het belangrijk van je te laten horen (mailing) en alle creativiteit aan te wenden.

Wel zo prettig dat we dan bij Oreaden Cosmetics scherp kunnen inkopen, gebruikmakend van de vaste staffelkorting (5+1, 10+2 gratis etc.) of een speciale aanbieding (via de Oreoscoop of nog scherper: tijdens een training).

Bij de meeste trainingen tref je een overzicht met kostprijsberekening en adviesprijs voor de behandelingen. Misschien heb je het wel eens gezien tijdens een training, maar wat doen we er in onze salon mee? Misschien toch geen gek idee om die trainingsmapjes weer eens tevoorschijn te halen……

Ik zei het hierboven al even … juist nu is het belangrijk alle creativiteit aan te wenden! 2 tips geef ik je hierbij om te gebruiken:

TIP 1 : BEHANDELTIJDEN / SEIZOENSBEHANDELING

Maak duidelijk dat je een specifieke behandeling hebt voor dit najaar om de huid in goede conditie te brengen en voor te bereiden op het gure en wispelturige weer.

KORTE behandeling met masker maar zonder massage (45 min.)

LANGERE behandeling met masker en met massage (60 min.)

LUXE behandeling met massage maar ook met een luxe masker zoals een modellerend masker of vliesmasker (75 min.)

Per behandeling hangt er een ander prijskaartje aan – voor ieders wens en budget.

Overigens … Oreaden Cosmetics biedt de Training Herfst- en Winterbehandeling aan met 2 hele leuke massages die je tijdens het masker kunt uitvoeren, een korte behandeling én toch masseren!

TIP 2 : VERKOOP EXTRAATJE

Maak duidelijk dat een verzorgingsproduct voor thuis essentieel is om de conditie van de huid op peil te houden. Ook het effect van de behandeling wordt hiermee voortgezet.

Ik ben zelf niet van ‘kortingen’ dus ik geef de klant deze maand bij aanschaf van een luxe crème een oogverzorgingsproduct mee (zie huidige aanbieding). Pure verwennerij!

Graag help ik jullie op weg om klanten te activeren om niet alleen naar de salon te komen, maar ook over te gaan tot aanschaf van verzorgingsproducten. Uiteraard valt en staat alles met een goed advies (mijn tip: de Skin Analyzer) met een duidelijke heldere uitleg. Hiervoor kun je jezelf bekwamen door regelmatig te trainen. Ook herhaling van een training is heel nuttig … ‘’oh ja, zo was het’’…!

Zien we elkaar binnenkort? Met of zonder corona, de wereld draait gelukkig door. Bekijk het trainingsaanbod op oreaden.nl en huidexpertclub.nl

Hartelijke groet van Patricia

Lees ook mijn vorige column