Irene aan het woord – Yes we mogen weer werken, wat gaan we doen?

Irene aan het woord – Yes we mogen weer werken, wat gaan we doen?

Wat was het spannend maar yes we mogen weer open. En natuurlijk moeten we ons aan de maatregelen houden, maar dat deden we voorheen ook al! We zijn er gewoon al tijden klaar voor! Ik ben super blij voor bijna alle contactberoepen dat we weer aan het werk mogen.

En wat zijn we er met z’n allen aan toe!!!

Dat wordt weer appen, bellen en plannen in onze agenda’s om weer orde op zaken te stellen. Het zal heel druk worden maar thuis zitten en niks kunnen doen is echt niks voor ons.

Zeker nu het voorjaar er weer aankomt. Onze cliënten willen allemaal van hun winterhuid af. Weer genieten van de prachtige natuur en de voorjaarszon. Maar wat is er anders aan de winterhuid t.o.v. de lente huid?

De winterhuid

Door het velen binnen zitten bij de centrale verwarming en het naar buiten gaan om de winterse koude te trotseren heeft de huid veel te lijden gehad. Daar komt dit jaar natuurlijk ook nog bij het dragen van mondkapjes. Dat heeft veel huidproblemen veroorzaakt.

De huid is droger en vochtarmer geworden door de lagere temperaturen zoals kou, wind, regen, vrieskou en dit jaar ook nog eens de sneeuw.

De huidstofwisseling staat op een laag pitje waardoor onze cellen te weinig zuurstof krijgen. Door te weinig zon kunnen we ook nog eens een vitamine D én mineralen te kort krijgen en de bloedcirculatie wordt minder.

De lentehuid

De lente huid is rijp voor vernieuwing, de natuur ontwaakt en komt uit zijn winterslaap. Hebben we in de winter veel rijke crèmes gebruikt nu wordt het tijd voor wat lichtere structuur crèmes.

Om de huid weer in optimale conditie te krijgen zullen we de huid:

  • van extra zuurstof moeten voorzien
  • de huidstofwisseling stimuleren
  • vocht tekort aanvullen
  • de talgproductie reguleren en
  • exfoliëren (ideaal om nu te beginnen: zachte fruitzuren van Lady Esther!)

Doordat we de hoornlaag verdunnen krijg je een optimale opname van werkstoffen in de huid.

Door de wrijving van mondkapjes kan Acne mechanica ontstaan en andere huidproblemen. Die kunnen wij ook oplossen door de juiste behandelingen en producten te adviseren.

Natuurlijk moeten we ook niet vergeten onze huid goed te beschermen tegen de voorjaarszon.

Je ziet er is werk aan de winkel.

LE (Lady Esther) zou LE niet zijn als daar geen mooie behandeling bij past. Natuurlijk is die er in de vorm van seizoen behandelingen. Heb je ook zo’n zin om weer iets nieuws te leren! Neem contact met Antoine voor data’ s. Bij genoeg belangstelling voor de training zal mijn collega Patricia jullie graag daar alles over vertellen en jullie deze mooie behandeling laten zien, zelf ondergaan en  behandelen.

Lieve groet Irene

Lees hier mijn vorige blog