Irene aan het woord – Preventie tegen Corona

Irene aan het woord – Preventie tegen Corona

Ik wil iedereen een hoopvol en gezond 2021 wensen.

Helaas zitten we nog steeds in een Lock down die verlengd is t/m 9 februari.

Het is echt balen maar we laten ons niet kisten en gaan ervoor.

Ondanks dat het ons heel veel kopzorgen geeft. Ongeveer 90% van onze vakgenoten kunnen niet in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor de 2de Lock down. Dit is heel zorgelijk voor ons vak en onze cliënten. Gelukkig zijn we als schoonheidsspecialisten heel creatief en proberen op allerlei manieren onze cliënten vast te houden.

Ook Oreaden Cosmetics draagt daar een steentje aan bij door te helpen de bestellingen voor jullie cliënten (=Extra Oreaden Service) rechtstreeks naar hun adres te sturen met een extra gratis suprise. Contact houden met cliënten is essentieel om ze te behouden.

Ondanks alles is er licht aan het eind van de tunnel in de vorm van een vaccin. De discussie; wel of niet je laten vaccineren laat ik aan iedereen zelf over.

Maar waar ik het over wil hebben is preventie tegen het Corona virus. Hebben jullie de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jong gezien? Wat is je opgevallen???????

Er wordt alleen maar gesproken over alle dingen die NIET kunnen en wat we NIET mogen doen maar er wordt met geen woord gesproken om Corona te voorkomen (preventie). Voorkomen is mogelijk een groot woord maar in ieder geval laten we de kans op besmetting verkleinen.

Er wordt met geen woord gesproken over gezonde voeding of het innemen van supplementen en dan zeker Vitamine D3 en Vitamine K2.

Vitamine D

Vitamine D3 hebben we nodig voor allerlei processen in ons lichaam. Het grootste gedeelte krijgen we via de zon op onze huid en de rest via onze voeding. Aangezien we in de herfst en winter te weinig blootgesteld worden aan de zon kan er onvoldoende Vitamine D3 worden aangemaakt. Vooral mensen met een wat donkergekleurde huid hebben daar meer last van maar ook mensen met een lichte huid kunnen een tekort hebben. In de lente en zomer beschermen we ons met zonnebrandmiddelen met een hoge SPF factor waardoor de huid te weinig Vitamine D kan opvangen en aanmaken.

Vitamine D zorgt voor:

  • De opname van Calcium en Fosfor uit onze voeding
  • Behoud en groei van botten en tanden
  • Werking van onze spieren
  • Goede werking van ons immuunsysteem

Wat is het verschil tussen vitamine D 2 en D 3? Vitamine D2 is van plantaardige oorsprong en Vitamine D3 van dierlijke oorsprong. Vitamine D3 wordt vaak in supplementen verwerkt omdat het beter door ons lichaam wordt opgenomen als Vitamine D2.

Chemische structuur van vitamine D 3

 Maar hoeveel Vitamine D 3 heb je nodig?

Wij als Huidexpert zijn niet alleen veel met de huid bezig maar de meeste van ons ook met voeding en supplementen. Heel veel huidproblemen ontstaan door verkeerde voeding. Er is in ieder geval bewezen dat Vitamine D3 helpt om ons immuunsysteem te beschermen tegen het Corona virus. Het wil helaas niet zeggen dat je na het innemen van Vitamine D je geen Corona meer krijgt. Maar het helpt zeker om te voorkomen dat het immuunsysteem op hol slaat wat vaak gebeurt bij Corona patiënten.

Maar hoeveel heb je nodig? Dat is een vraag die nog steeds niet helemaal duidelijk is. Het Voedingscentrum adviseert 10 mcg (=microgram) per dag. Naar mijn mening is dat te weinig. Ik denk eerder aan 25 mcg of zelfs nog meer. Er wordt zelfs tot 75 mcg per dag geadviseerd. Wil je weten of je een tekort hebt dan kan dat gemeten worden via bloedonderzoek. Ik zou in ieder geval naar een Orthomoleculaire arts gaan.

Vitamine K

Waarom zou Vitamine K een rol kunnen spelen bij Corona of het voorkomen ervan? Er is Vitamine K 1 en Vitamine K 2. Vitamine K1 komt voor in groenten en minder in fruit. Daarnaast wordt het minder goed opgenomen als Vitamine K2. Het wordt niet in het lichaam aangemaakt en Vitamine K2 wel. Vitamine K1 blijft kort in ons lichaam. Vitamine K2 komt voor in dierlijke producten zoals zuivel en vlees.

Vitamine K is belangrijk voor:

  • Bloedstolling
  • Gezonde bloedvaten
  • Betere opname van zuurstof uit de longen

Corona patiënten krijgen allemaal te maken met ernstige longaandoeningen, heftige immuunreacties en het virus veroorzaakt bij veel patiënten bloedstollingsproblemen. Dus een goede hoeveelheid Vitamine K in ons bloed is van essentieel belang.

Hoeveel Vitamine K hebben we nodig?

Het Voedingscentrum adviseert 70 mcg per dag. Er zijn producten te koop met 100 mcg Vitamine K. maar er worden ook producten verkocht waar Vitamine D en K samen in zitten. Dan heb je een win win situatie. Natuurlijk is het belangrijk om te weten dat mensen met een stollingsprobleem geen Vitamine K mogen slikken. Overleg altijd met de arts. Denk jij of je cliënt dat er een tekort is laat het dan onderzoeken en ga naar een specialist of Orthomoleculaire arts.

Er zijn natuurlijk nog veel meer vitaminen en mineralen belangrijk voor ons lichaam maar deze 2 zijn zo belangrijk in de strijd tegen Corona dat ik het hier eerst over wilde hebben.

Blijf alsjeblieft gezond en hou je taai. Er komen echt weer goede tijden.

Lieve groet Irene

Lees hier mijn vorige blog