Irene aan het woord – IPL- en laserbehandelingen, Skin register en Huidexpert Club

Irene aan het woord – IPL- en laserbehandelingen, Skin register en Huidexpert Club

IPL- en laserbehandelingen, Skin register en Huidexpert Club.

Ik wil beginnen om te zeggen dat we eindelijk weer eens iets positiefs kunnen vermelden ondanks dat covid-19 ons leven behoorlijk op zijn kop heeft gezet. Vandaar dat het super fijn is dat Minister van Ark heeft geconcludeerd dat er geen reden is om op dit moment de IPL- en Laserbehandelingen in het kader van de BIG wet te veranderen.

Dit betekent dat schoonheidsspecialisten de IPL en Laser behandelingen nog gewoon mogen uitvoeren. De minister volgt het advies op van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) die deze behandelingen niet als risicovol aanmerken. Dit is natuurlijk super fijn en hopelijk blijft dit ook zo in de toekomst.

Daarnaast, minstens net zo positief als niet nog positiever, zorgt deze uitspraak ervoor dat het toegestaan is en blijft dat we andere behandelingen met apparatuur mogen blijven uitvoeren.

Ik wil een compliment maken naar de ANBOS, zij hebben zo hard gestreden om IPL en Laser te behouden voor de schoonheidsspecialisten. Natuurlijk mogen alleen gediplomeerde  schoonheidsspecialisten, in het bezit van het vakdiploma IPL- en Laser behandelingen en die bij de ANBOS aangesloten zijn, deze behandelingen uitvoeren.

Dit houdt de kwaliteit van deze behandelingen op niveau. De ANBOS wil de consument op de hoogte stellen dat ze altijd kiezen voor schoonheidsspecialisten die aangesloten zijn bij de ANBOS om zo de kwaliteit van de behandeling te kunnen waarborgen. Dit is een van de redenen dat er daarom ook een Skin Register is opgezet.

Het Skin Register

Het Skin register is een onafhankelijk kwaliteitsregister waarin schoonheidsspecialisten zich kunnen registreren die beschikken over bepaalde (basis) kwalificaties én hun ontwikkeling blijvend op peil willen houden door middel van scholing. Minister van Ark vind dit een hele positieve ontwikkeling en denkt dat het een positieve bijdrage kan leveren voor de kwaliteitsverbetering van ons vak.

Het Skin register is een openbaar register dat iedereen kan raadplegen. Dus voor de consument, zorgverzekeraar, scholen enz.

Aansluitend op het Skin register wil ik zeggen dat wij bij Oreaden heel hard bezig zijn om de Power Points professioneler te laten uitstralen en om het trainingsaanbod nog interessanter te maken. Ook hebben jullie inmiddels gemerkt dat de trainingsruimte is verbouwd. We zijn er erg blij mee en we werken hier Corona proof.

Dit is ook in het kader van de HUIDEXPERT CLUB.  De club is bedoeld voor iedere schoonheidsspecialist die haar/zijn vak heel serieus neemt, wil groeien en zich wil ontwikkelen en daardoor zich onderscheid. Maar ook in de toekomst kan het interessant zijn als je je wilt laten registreren bij het Skin register om trainingen bij Oreaden Cosmetics te volgen.

Alle voordelen van een lidmaatschap voor deze club kan ik niet in een paar worden vertellen.

Maar wil je:

  • Vakkennis bijhouden
  • Groeien in je bedrijf
  • Nieuwe kennis opdoen
  • Van vele voordelen genieten
  • Sparren met collega’s
  • Online trainingen volgen
  • Kortingen op trainingen
  • En nog veel meer……………….

“Je bent nooit te oud om een ​​ander doel te stellen of een nieuwe droom te dromen”. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie neem contact op met  Antoine. Hij kan je alles vertellen over de HUIDEXPERT CLUB en wat het allemaal te bieden heeft.

Lieve groet Irene

Lees hier mijn vorige blog