Column Patricia – Goede voornemens

Column Patricia – Goede voornemens

Aan het einde van 2020 keek ik terug naar een jaar dat zo anders is verlopen dan gehoopt. Een lockdown in maart en opnieuw in de belangrijkste tijd van het jaar, de feestmaand! Dag met je handje naar een stukje financieel ‘goedmaken’. De noodzakelijke afstand en maatregelen begrijp ik heus wel en daar hield en houd ik me ook strak aan, maar makkelijk? Nee.

Licht gehavend door de onverwachte gebeurtenissen in het afgelopen jaar, de vele beperkingen op zakelijk gebied, de vermoeidheid van het steeds weer mezelf oppakken om maar vooral positief te blijven…  mijn ‘goede voornemens’ leken het te verliezen van mentale vermoeidheid. Het sociale leven tot een minimum afgeslankt en ik kom aan door eetbuien, de zogenaamde snelle goed makers.

“Niet zeuren”, zei mijn lieve oma altijd en haar stem zit in mijn systeem. Neem (zoals de Engelsen) een kop thee, spoel je systeem door en zet je muizenissen even in de pauze stand. Maar daarna, huppekee aan de slag.

Dus ik ging aan de slag! Kasten van de salon maar eens door, voorraad checken, schoonmaken en vooral veel opruimen want dat geeft ruimte in kasten maar ook in je hoofd. Een zoveelste mailing naar klanten en een helaas war matige respons. Want ‘iedereen’ is voorzichtig en de afstand blijft.
Bonnetjes uitzoeken, laatste deel van de boekhouding aanpakken en lijstjes maken, ja echt waar, ik maak lijstjes om af te vinken want dat geeft een goed gevoel.

Met collega docenten Irene, Mary, Desirée en Ria van de HuidExpert Club een super leuke en motiverende dag gehad. Samen gewerkt aan kwaliteit behoud en verbetering voor ons mooie vak.
Bernadette verwelkomde ons met koffie en gebak. Desirée zorgde voor een sublieme make-up. Cameraman Pieter regisseerde en registreerde. Wingman Antoine was verantwoordelijk voor het draaiboek en dàt op zijn verjaardag nota bene! En ik? De energie stroomt weer door mijn aderen. Zo ken ik mezelf weer: vrolijk en positief.

We wachten het opheffen van de lockdown af maar trainingen kunnen wél doorgaan. Richtlijnen van het RIVM, afstand, mondkapjes, handen wassen en vooral gezond verstand! We gaan voor positief!!! Niet wat een coronatest betreft maar wel qua instelling.

Kom op, we maken er een mooi jaar van. Een praktijkdag geeft nieuwe energie, nieuwe inzichten en werkt kwaliteit verhogend. Fris weggezakte kennis op, leer nieuwe vaardigheden en technieken, wordt beter in adviseren en overtuigen. Nu, juist nu. Er is zoveel te winnen!

Het wordt een mooi jaar, wat zeg ik … het wordt een heel mooi jaar!

Zien we elkaar bij de HuidExpert Club? Voor het trainingsaanbod: https://huidexpertclub.nl

Hartelijke groet van Patricia

Lees hier mijn vorige column