Irene aan het woord – Holistische Shiatsu massage

Irene aan het woord – Holistische Shiatsu massage

Er gaat bij Oreaden van alles (positief hoor!) veranderen en misschien heb je daar al iets van meegekregen. Iedere keer zul je daar iets meer over horen. In ieder geval zijn we bezig om de trainingen nog beter, interessanter en professioneler te maken. En er komen weer mooie nieuwe trainingen erbij. De eerste twee hebben jullie al in de Oreoscoop kunnen lezen.

“Huidverzorging in de salon bij huidkanker ” Dit is een super interessante training in 3 dagen en verzorgt door de trainsters:

Mary Faber, Citha Visser, Bettina Sari, Els Beekman, Marieke Schutte en Karin Melissant.

en

“Het perfecte gezicht ” Een 2-daagse make- up training verzorgt door Desiree Bakker.

Er gaat nog veel meer veranderen maar daarover lees je iedere keer meer over in de Oreoscoop.   Ik heb het al eens eerder over de Holistische Shiatsu Massage gehad. Klik hier om meteen dit te lezen. Inmiddels hebben we hier ook aan ‘’gesleuteld’’ en de naam verandert van Wellbeing behandeling naar Holistische Shiatsu Massage en i.p.v. 1 dag wordt het nu in 2 dagen gegeven. Na een aantal trainingen was de vraag groot om nog een extra dag te organiseren. Het is bijna onmogelijk om in 1 dag deze massage techniek goed onder de knie te krijgen. Eerlijkheidshalve: zelfs met 2 dagen is dat nog lastig.

Waarom deze naamsverandering

We hebben de naam van de training veranderd omdat het een holistische aanpak van huidproblemen is. Dat houdt in dat er wordt gewerkt op het natuurlijk herstelmechanisme van de huid en op het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Dat houdt in dat we kijken naar de gehele mens, dus geen symptoombestrijding.

Wat is Holistische Shiatsu massage

Shiatsu therapie is een Japanse massage techniek afgeleid van de Chinese en Japanse geneeskunde. Er wordt gekeken naar huidfuncties en orgaanfuncties. Dit wordt gedaan door drukpunten te behandelen.

Holistische Shiatsu is afgeleid van de Zen Shiatsu in combinatie met de Japanse, Chinese en Westerse geneeskunde. Het verschil zit hem vooral dat je bij Zen Shiatsu ook meridiaan massage toepast.

In deze training leer je een Holistische Shiatsu gebaseerd op de massage van Ronald Riksen; de grondlegger van deze techniek.

Dit betekent dat we niet medisch maar cosmetisch bezig zijn en richten ons voornamelijk op de huidproblemen en niet op medische klachten.

Wat leer je in deze training

Allereerst natuurlijk wat de massage inhoudt en wat het doel van de massage is. Dus welke huidproblemen kunnen we aanpakken. Een heleboel!

Daarnaast leer je wat energie is en hoe je dat goed kunt toepassen in de massage. Natuurlijk leer je wat Yin en Yang is en dat deze massage niet zweverig is. Want dat hoor ik vaak.

Je leert een aantal drukpunten en meridianen in de theorie die je behandelt in de massage. Bij de massage zit ook een hoofdmassage. Je kunt ze samen maar ook apart geven in je eigen praktijk.

De hoofdmassage is ideaal om als extraatje te geven tijdens een masker. Bijvoorbeeld bij een Acne behandeling. Deze vaak jonge mensen moeten al genoeg ‘’pijn lijden’’ en je werkt gelijk op drukpunten op het hoofd die een gunstige invloed hebben op Acne.

Het is een heerlijke ontspannen en superleuke massage om te geven en ook te krijgen. Dus hopelijk zie ik je op de beide dagen of, als je de eerste dag al hebt gevolgd, op de tweede dag. Ik kijk er in ieder geval naar uit. De nieuwe trainingsdata ’s zijn op maandag 16 en dinsdag 17 november.

Lieve groet Irene

Lees hier mijn vorige blog