Irene aan het woord – Bindweefsel -en Cupping Massage

Irene aan het woord – Bindweefsel -en Cupping Massage

Zoals ik in het vorige Oreoscoop (klik hier om deze alsnog te openen) al vertelde gaat er bij Oreaden nogal wat veranderen. We zijn bezig om de trainingen nog beter, interessanter en professioneler te maken.

Vandaar dat ik iedere keer over een training iets zal vertellen. Vorige keer heb ik het over de Holistische Shiatsu Massage gehad, vandaag is de Bindweefsel- en Cupping Massage voor het gezicht aan de beurt. Ook over deze training heb ik al eens eerder een verhaal geschreven. Wil je deze alsnog lezen klik dan hier.

Deze training is ook veranderd van 1 dag naar 2 dagen. Hierbij was na de training ook al snel de vraag of er nog een vervolg op de training was. Het is en blijft moeilijk om alles in 1 dag te leren.

Aangezien deze massages heftig zijn is het ook belangrijk dat je de grepen goed uitvoert. Voer je de grepen te hard uit kun je een fehl reactie krijgen. Dat betekent dat iemand er beroerd van kan worden of in het ergste geval flauwvalt. Niet schrikken hoor dit gebeurt gelukkig maar zelden en zeker niet bij de eerste kennismaking met Bindweefsel- en Cupping massage. Aan de andere kant kun je ook te zacht masseren dan is de massage techniek weinig zinvol.

Wat is het doel van de Gezichtsshaping Massage

Zowel de Bindweefselmassage als de Cupping zijn pittige massage technieken die niet altijd helemaal pijnloos kunnen zijn. Toch zijn dit hele populaire behandelingen.

Beide technieken hebben als doel om de huidconditie te verbeteren en een gestructureerde weefselschade te veroorzaken. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De massage techniek stimuleert het zenuwstelsel tot aanmaak van weefsel- en groeihormonen en activeert ons natuurlijke genezingsproces waardoor de fibroblasten o.a. nieuw collageen aanmaakt.

Bindweefsel- en Cupping Massage

Zoals ik al zei zijn beide massages best heftig maar superleuk om te leren! Zeker als je het resultaat ziet na een kuur. Al na 1 behandeling zie je al dat de huid er mooier en beter doorbloed uitziet, maar om het optimaal en het beste resultaat te krijgen zul je het in kuurverband moeten aanbieden.

Bindweefselmassage is een Westerse massage met kleine ingrediënten van de Oosterse massage technieken. Cupping massage is van oorsprong weer een Oosterse massage techniek met een Westerse uitleg wat er anatomische in de huid gebeurt. Beide massages willen het lichaam in balans te brengen en uiteindelijk een ontspanning geven.

Bij de Bindweefselmassage wordt zonder tussenstof gewerkt terwijl bij de Cupping massage met olie wordt gewerkt.

Programma

Je leert een behoorlijk stuk theorie over de huid, het zenuwstelsel, wondgenezing, de verschillende massage grepen, indicaties, contra-indicaties en hoe adequaat te reageren op een fehl reactie. Natuurlijk leer je de Bindweefsel- en Cupping massage in de praktijk. Het zijn beide heerlijke massages om te geven of te ontvangen!!

Voor deelnemers die dag 1 al hebben gevolgd is natuurlijk gelijk dag 2 te boeken. Hopelijk zijn jullie enthousiast geworden en kan ik jullie begroeten op één of beide dagen. De data’ s staan ook op de website.

Lieve groet Irene

Lees hier mijn vorige blog