Irene aan het woord – Ampullen, serums en maskers

Irene aan het woord – Ampullen, serums en maskers

Ampullen, serums en maskers

In het verleden heb ik al eens in de Oreoscoop een tekst geschreven over serums maar nu wil ik het combineren met ampullen en maskers. Dat is natuurlijk niet toevallig! We hebben een nieuwe training over Ampullen, Serums en Maskers ontwikkeld: Praktijkdag Ampullen en Maskers in de salon. Hij wordt gegeven op maandag 29 september (en op maandag 19 oktober) door mijn collega Patricia Werkman.

Deze interessante en nieuwe training geeft je een goed en veel beter inzicht wat je allemaal met ampullen, serums en maskers kunt doen. Daarbij hebben we natuurlijk weer een heerlijke behandeling en een bijzondere massage samengesteld.

Ampullen en serums

Ampullen en serums zijn producten met veel hogere concentraties werkstoffen als in een crème. Het dient als aanvulling op de dag / nachtverzorging en het wordt meestal gebruikt onder de dag- en nachtcrème.

Ze bevatten weinig vulstoffen zoals vetten, emulgatoren, conservering en geurstoffen. Hierdoor kan de huid de werkstoffen beter opnemen en komen dieper in de huid terecht.

Er zijn ampullen en serums op water- of op olie basis. Ze worden als extra boost of voor een speciaal huidprobleem gebruikt. Bijvoorbeeld voor de (zeer) vochtarme-, droge-, vette-, gevoelige en oudere huid. Maar ook speciaal bij huidproblemen zoals acne en bij pigmentvlekken.

Het grote verschil tussen een serum en ampul is dat een serum voor meermalig gebruik is en meestal verpakt in een pipet flesje of dispenser (pompflesje) terwijl een ampul meestal in glas en soms in plastic verpakt zit en voor eenmalig gebruik is.

Lady Esther heeft een groot assortiment ampullen en serums dus keuze genoeg. Maar voor welk huidtype of huidprobleem gebruik je nu specifiek welke ampul of serum? Dat leer je op deze training.

Maskers

Lady Esther heeft ook een groot assortiment aan maskers. Je leert in de training het verschil in structuur en samenstelling van de verschillende maskers. Maar ook wat voor soort maskers er zijn. Je hebt natuurlijk crème-, gel-, modelage, peel off- en vliesmaskers. En meer.

Natuurlijk leer je voor welk huidtype of huidprobleem een bepaald masker uitermate geschikt is. Al deze maskers, en meer, komen aan bod en zo ook het verschil in werking en doel.

Wat is de functie van ieder masker:

  • Je huid een extra boost geven
  • De huid voeden
  • De doorbloeding stimuleren
  • Vocht vasthouden
  • Gifstoffen afvoeren

En vooral geeft het een momentje van lekker niks doen. Heerlijk 15 minuten liggen en genieten van de rust en zachte muziek op de achtergrond. Super toch!!!!

Dit wil je toch niet missen????

Schrijf je vandaag nog in (via de website of bel Antoine) voor deze training van Patricia. Ik weet zeker dat je niet teleurgesteld zult worden.

Lieve groet Irene

Lees mijn vorige blog