Irene aan het woord – Wellbeing behandeling

Irene aan het woord – Wellbeing behandeling

De vorige maand was de eerste Wellbeing training. Een geslaagde dag waarin veel geleerd is en we het daarnaast vooral heel gezellig hebben gehad. Maar wat houdt deze nieuwe Lady Esther behandeling nu precies in?

We behandelen de oorzaken van huidproblemen waardoor symptomen vanzelf verdwijnen, want huidproblemen zijn de uiterlijke symptomen, veroorzaakt door een disbalans in het lichaam. Dat houdt in dat we kijken naar de gehele mens, van symptoombestrijding is dus geen sprake! Er wordt gewerkt op het herstelmechanisme van de huid en op het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Cosmetische Shiatsu:

Shiatsu therapie is een Japanse massage techniek afgeleid van de Chinese geneeskunde. Er wordt gekeken naar huidfuncties en orgaanfuncties. Dit wordt gedaan door drukpunten te behandelen.

Cosmetische Shiatsu is afgeleid van de Zen Shiatsu in combinatie met de Japanse, Chinese en Westerse geneeskunde. Het verschil zit hem vooral dat je bij Zen Shiatsu ook meridiaan massage toepast.

In deze training leer je een Cosmetische Shiatsu gebaseerd op de massage van Ronald Riksen, de grondlegger van de Cosmetische Shiatsu. Dit betekent dat we niet medisch maar cosmetisch bezig zijn en richten ons voornamelijk op de huidproblemen en niet op medische klachten.

 

Inhoud behandeling

De naam zegt het al: een behandeling die heerlijk is om te doen én te ondergaan. In deze behandeling werken we met de Caviar en Hyaluron serie. We hebben een behandelplan gemaakt met 2 versies: A en B. De A versie is hoofdzakelijk met de Caviar serie en de B versie is voornamelijk met de diverse Hyaluron producten. Daarnaast leer je een hoofdmassage met chopsticks en een Cosmetische Shiatsu massage. Het is een unieke behandeling; er wordt 25 minuten gemasseerd en de behandeling zelf duurt 75 minuten.

 

Wat is het doel van een Cosmetische Shiatsu massage

Het is een holistische benadering van de massage en het is tevens heel prettig om dit te ondergaan. Vervolgens kun je de massage inzetten om:

-huidfuncties te normaliseren zoals de vette, droge en gecombineerde huid

-huidproblemen te behandelen zoals bijv. acne, eczeem

-huidconditie te verbeteren of te versterken zoals bijv. de vochtarme-, gevoelige- en oudere huid

-preventief masseren

Samengevat: Het doel van de massage is een balans te creëren zowel lichamelijk als geestelijk (Yin en Yang, holistische benadering).

 

Extra accenten die in relatie tot huidverzorging behandeld worden zijn o.a.:

–het afweersysteem, de beschermende functie van de huid wordt geactiveerd

–de hormoonhuishouding wordt in balans gebracht

–de circulatie van bloed, energie, lichaamsvochten en lymfe worden beïnvloedt

–de emotionele reacties op de huid worden in goede banen geleid

–de mimische spieren worden aangezet waardoor een natuurlijk facelift effect ontstaat

–gif en afvalstoffen worden afgevoerd

–de vetstofwisseling en de talgproductie worden beïnvloedt.

 

Conclusie: Cosmetische Shiatsu is een specialisatie binnen de Zen Shiatsu. De huid als orgaan staat centraal. Er wordt vooral op de long meridiaan gewerkt.

Ik hoop dat je dankzij deze informatie deze hele bijzondere traininsdag in het nieuwe jaar wilt beleven (om daarna aan de cliënten aan te bieden natuurlijk). Kom dus ook naar de training op maandag 10 februari of later op maandag 25 mei.

Graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Lieve groet Irene

Lees hier mijn vorige blog