Column Marie-Louise – Het belang van een peeling na de zomervakantie.

Column Marie-Louise – Het belang van een peeling na de zomervakantie.

De zomervakantie is weer voorbij, tijd om onze klanten opnieuw te verwennen met heerlijke behandelingen. In mijn eerste column wil ik jullie graag inspireren met een aanrader voor een geweldige manuele nazomerbehandeling.

De Peeling.

Het klinkt misschien heftig, maar niets is minder waar. Een peeling is een subtiele, doch intensieve manier om de huid te verbeteren. Het is allesbehalve eng en absoluut een essentiële behandeling voor het behouden van een gezonde, stralende huid.

De zon, geliefd om het zomerse tintje dat ze ons geeft, heeft ook een keerzijde. Ze versterkt pigmentvlekken, verouderd en verdikt de huid. De bovenste huidlaag wordt stug en bedekt met een laagje dode huidcellen, die vaak droog en dof ogen. Wat veel mensen niet weten, is dat deze verdikte laag het natuurlijke huidproces verstoort. Serums en crèmes, hoe kostbaar ook, hebben moeite om door deze barrière heen te dringen en hun werk te doen. Hier komt de magie van een goede peeling om de hoek kijken.

Een peeling zorgt ervoor dat de huid gepolijst en hersteld wordt, waardoor de natuurlijke glans weer terugkeert en pigmentvlekken en rimpeltjes verminderd worden. Bovendien helpt het de huid om waardevolle werkstoffen beter op te nemen. Dit betekent dat je klant na een peeling nog meer profijt heeft van die heerlijke, voedende serums en crèmes die je voor haar kiest.

En laten we een hardnekkige mythe ontkrachten: een peeling betekent niet dat je het mooie, zongebruinde tintje kwijtraakt. Sterker nog, door te peelen behoud je juist een gelijkmatige en gezonde teint. Want wat je daadwerkelijk verwijdert, is niet dat prachtige bruine kleurtje, maar de doffe, droge huid die eroverheen ligt. Een peeling zorgt ervoor dat de huid egaal en stralend blijft, ook na een zonnige zomer.

Voor elke huid is er een passende peeling. Of je klant nu een gevoelige, droge, vette of gecombineerde huid heeft, rimpeltjes of pigmentvlekken, er is altijd een optie die bij haar past. Ik leg het je graag uit tijdens de peeling training (voor data zie verderop in deze Oreoscoop).

Dus wees niet bang om peelings aan te raden en uit te voeren. Het is niet alleen een stap naar een stralende huid, maar ook naar tevreden klanten die de kracht van jouw expertise volledig zullen waarderen.