Column Lonneke – MICROZILVER

Column Lonneke – MICROZILVER

Wist je dat microzilver goed is voor de huid? Microzilver heeft zelfs veel positieve eigenschappen die worden gebruikt binnen een aantal producten van Dermaceutical. 

In deze column vertel ik je wat microzilver voor de huid betekent.

Wat is microzilver?

Microzilver is een innovatieve vorm van puur metallisch zilver. Het is een

echte alleskunner. Het vormt een antimicrobiële beschermende film op belaste/ onrustige delen van de huid en kan daarom ontstekingen helpen voorkomen en jeuk verlichten. Door het kleine formaat kunnen de kleine deeltjes microzilver diep in de huid doordringen en daar hun specifieke eigenschappen ontwikkelen.

Hoe werkt microzilver?

De antibacteriële en geneeskrachtige eigenschappen zijn wetenschappelijk bewezen. Bij uitwendig gebruik blijft de stof op de huid liggen en wordt niet in of door de huid opgenomen. Microzilver geeft vervolgens kleine hoeveelheden zilverionen af ​​die zich op het huidoppervlak nestelen en een lokaal antibacterieel effect hebben. Deze antibacteriële werking van zilverionen kan de celstructuur van bacteriën en andere micro-organismen beschadigen en zo de verspreiding ervan voorkomen. Op deze manier helpt microzilver bij ontstekingen op de huid.

Historie:

Zelfs in de tijd vóór Christus bewaarden mensen water in zilveren kannen om het zo vrij van ziektekiemen en bacteriën te houden. De oude Egyptenaren plaatsten ook zilverfolie op de gewonde huid om wonden te genezen. In de eerste helft van de 20e eeuw werden minuscule zilverbestanddelen in water gebruikt om infecties af te weren (colloïdaal zilver). Zilverwater wordt nog altijd vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde. 

 

Dit is wat microzilver kan doen bij neurodermitis

Microzilver heeft bewezen een veelbelovende optie te zijn voor de behandeling van neurodermitis. Deze huidziekte, die vaak gepaard gaat met een verzwakte huidbarrière, kan effectief worden behandeld met microzilver in de vorm van crèmes, serums of vloeistoffen. De bijzondere eigenschappen van microzilver helpen de beschadigde huidbarrière te stabiliseren.

Dankzij de antibacteriële eigenschappen kan microzilver de bacteriële belasting op de huid helpen verminderen en zo ontstekingen en infecties verminderen die de symptomen van neurodermitis verergeren. 

Bovendien heeft het een kalmerende en voedende werking op de geïrriteerde huid, waardoor jeuk, roodheid en droogte verlicht worden. Dit helpt niet alleen het huidcomfort te verbeteren, maar het helpt ook om de vicieuze cirkel van jeuk en krabben te doorbreken waardoor anders de huid verder beschadigd wordt.

Positieve effecten bij de behandeling van acne 

Ook bij acne of terugkerende huidoneffenheden is de werking van zilverionen een grote hulp. De zilverionen grijpen in op de celdeling en stofwisselingsprocessen van bacteriën of schimmels. Dit betekent dat ziekteverwekkers zich niet verder kunnen vermenigvuldigen. Het huidoppervlak profiteert van de ontstekingsremmende werking en geneest zo stukken sneller.

Door ontstekingsreacties op de huid te remmen worden roodheid en zwelling verminderd. Dit ontstekingsremmende effect speelt een cruciale rol bij het bevorderen van genezing, omdat het de natuurlijke regeneratieprocessen van de huid ondersteunt. 

Deze producten bevatten microzilver:

Dermaceutical

De licht matterende Silver Control Cream uit de Derma Care lijn gaat puistjes en ontstekingen tegen. De huid ziet er fijner, gladder en evenwichtiger uit. Bovendien voorkom je verdere onzuiverheden.

Ook de Silver Liquid Spray biedt de perfecte hulp, op de huid gesprayd vermindert het de jeuk, vermindert ontstekingen en kalmeert de huid. 

Uiteraard zijn er ook enkele maskers in het Dermaceutical assortiment die microzilver bevatten. Het Silver Repair Masker is puur zilver in bladvorm.

Met dit speciale masker is ook specifiek actie te ondernemen tegen onzuiverheden en een acne-gevoelige huid.

Naast witte klei om gifstoffen te binden bevat het Purifying Mask panthenol om de barrièrefunctie te versterken en het microzilver. Ook tegen onzuiverheden en geïrriteerde huid is dit masker een echte topper!

Tenslotte: als depositair van bijvoorbeeld Lady Esther kun je deze producten gerust mee bestellen!

Veel succes en liefs Lonneke