Colum Lonneke – INCI arganolie

Colum Lonneke – INCI arganolie

Arganolie: ‘Het Marokkaanse Vloeibare Goud’.

Olie die wordt geperst uit de pitten van de vruchten van boom Argania Spinosa. In de vrucht zit een grote harde noot en daarin bevinden zich één tot drie pitten waaruit de olie koud geperst wordt. De noot is zo hard dat het veel moeite kost om deze te kraken.

Het oogsten en het persen wordt volgens traditionele wijze handmatig gedaan. Buiten het feit dat veel arme mensen hierdoor in hun levensonderhoud kunnen voorzien, komt het de kwaliteit van de olie ten goede. En dat maakt deze zeldzame olie ook kostbaar.

Interessant voor de huidverzorging zijn de hoge concentraties van essentiële vetzuren: linolzuur en oleïnezuur.  

De natuurlijke antioxidanten beschermen al honderden jaren de huid van de berbervrouwen. Ook in de gastronomie wordt Arganolie toegepast.

Arganolie heeft een ontstekingsremmende en desinfecterende werking. Arganolie is een uitstekende antioxidant. Jeuk wordt beduidend minder en de zuivere olie is bijzonder helend bij wondgezing en huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Nagelriemen worden gladder, evenals lippen.

In welke van onze producten zit Arganolie:

LADY ESTHER:

Argan Oil Concentrate Ampul: dit ampul kan gerust één keer per week opgebracht worden. Of als extra snelle verzorgingskuur 6 dagen achter elkaar voor het beste resultaat.

MARIE CHRISTINE:

Perfect Lipstick nr. 70 t/m 81.

DERMACEUTICAL:

Hydro Oil Cleanser.