Column Patricia – Op weg naar balans

Column Patricia – Op weg naar balans

In 2020 had Corona enorme impact op ons sociale en zakelijke leven.
Langdurige en herhaalde lockdowns, geestelijke vermoeidheid, vallen en weer opstaan.
De woorden negatief en positief kregen een andere lading, denk aan testuitslagen.

Begin 2021 schreef ik een bemoedigende column, vooral positief (gemutst) het nieuwe jaar in, niet stilzitten maar aanpakken, kansen zien en grijpen. Bij de overgang van Oud naar Nieuw maakte ik de balans op.

Ondanks dat ik kort voor een aantal trainingen zelf geveld werd door Corona, konden we dankzij de flexibiliteit van de deelnemers de uitgestelde trainingen toch nog in 2021 laten doorgaan.
We eindigden wat dat betreft met een positief resultaat maar kort daarna volgde opnieuw een lockdown.

2022 is met hoop op beter van start gegaan. Corona blijft ons in haar verschillende outfits in de tang houden en we snakken opnieuw naar positieve geluiden.

Negatief ten opzichte van positief, warmte ten opzichte van koude, tekort ten opzichte van teveel.
In de Oosterse cultuur spreekt men over YIN & YANG.

De natuur, het leven, het lichaam, de huid, alles draait om evenwicht – balans. In ons lichaam stroomt energie die verstoord kan raken. Blokkades kunnen ons huidbeeld negatief beïnvloeden. Tekorten, ophopingen, disbalans.

Door het toepassen van technieken uit de Oosterse Massage kunnen we processen aansturen om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te activeren. We maken gebruik van reflexzones, drukpunten, meridiaan massages en strekkingen. Het doel: blokkades helpen oplossen en de energie weer vrij laten stromen.

Dit jaar zullen er trainingen van Oosterse Massage op het programma komen waarvoor ik achter de schermen druk bezig ben. De meeste massages zullen als zeer ontspannen worden ervaren en dat is in tijden van opgebouwde stress extra welkom.

Ook onderdelen van deze massage kunnen eenvoudig toegevoegd worden aan jouw (vaste?) massage waardoor jouw salonbehandelingen zich vernieuwen en zich verrijken.

Benieuwd naar een training Oosterse Massage? Houd de trainingsagenda van de Huidexpert Club in de gaten: www.huidexpertclub.nl

Zin in een voorproefje?
Kijk naar mijn Webinar ‘Oosterse Massage – de weg naar energie in balans’ op donderdag 10 februari 2022 in de Week van de Beauty Professional.

Voor 2022 wens ik iedereen een inspirerend en energiek jaar.

Hartelijke groet van Patricia