Column Patricia – Doe maar een facelift

Column Patricia – Doe maar een facelift

Na lang wachten werd het 3 maart 2021 … WE MOGEN WEER!!!

De persconferentie was nog niet afgelopen of de appjes van de vaste, trouwe klanten volgden elkaar op. Afspraken werden gemaakt nog voor ik mijn mailing aan de kanten kon sturen. Het werd middernacht maar ik gloeide van binnen van de energie. Yes, we mogen weer.

Nu zijn we een kleine 2 weken verder en ik voel mijn lijf, mijn voeten waren niet meer gewend zoveel te staan, mijn handen schoten af en toe in de kramp door het vele ontharen. De wasmachine vroeg om een paar dagen vrij na continu dienst. Mijn hulp werd zo mogelijk nog meer geprezen voor het poetsen dan voorheen. Maar wat ben ik blij en wat voelt het goed dat ik mag werken en ook dat het (eindelijk) weer geld in het laatje brengt.

Er waren uitschieters voor wat betreft de behandelingen. Ik schrijf vaak dat een intake en huidanalyse onontbeerlijk is en uiteraard houd ik mezelf ook aan deze volgorde. Nu liep ik per behandeling toch wel een aantal minuten uit, want hoe is het met mijn klant en haar huid en zij wil op haar beurt weten hoe het met mij gaat. Wel fijn hoor die hernieuwde routine, allemaal nieuwe intake formulieren, lekkere frisse start. Vrijwel iedereen wilde zoveel mogelijk mijn handen voelen, masseren graag en lang… 😊 maar eerst een oppepper – reset – restauratie van de huid.

Eén klant stak boven de anderen uit met haar verzoek: ‘DOE MAAR EEN FACELIFT”. “Dat is prima”, zei ik nog, “maar dan gaan we eerst jouw huid voorbereiden.” En wat voor een voorbereiding!!! Tijdens de lockdown heeft ze nog een peeling opgehaald en kort voor de lockdown een masker meegenomen, maar … nee niet aan toegekomen, want ze is niet zo van het ‘poetsen’… Nou ja zeg.

Intake, huidanalyse, duidelijk gevalletje … “pak de schuurmachine maar” oftewel ik heb na reiniging en peeling toch maar even de microdermabrasie gebruikt. Tjonge – niet te filmen zoveel schilfers – en ik heb zo’n spijt dat ik er geen foto van heb genomen!

Vervolgens een ampul en een collageen vliesmasker en 20 minuten inwerktijd. Een gecombineerde massage volgde met technieken uit de Bindweefselmassage voor het stimuleren van aanmaak collageen en elastine, de Holistische Shiatsu Massage voor het opheffen van blokkades en verbetering van de energiedoorstroming en de Manuele Lymfedrainage voor afvoer van vochtophoping en afvalstoffen. Ik zag de huid ontspannen, voelde souplesse en veerkracht terugkomen en een gezonde, gladde en frisse uitstraling.

Het resultaat? Verbluffend. Ziedaar, de messen waren niet nodig. Hoe lang blijft dit zo? Wees eerlijk, als je thuis niet doorgaat met verzorgen, dan vervaagt het. Maar als je nu trouw blijft aan je huid … heel lang effect en dat zonder ingreep! Zij beloofde beterschap, ik check het de volgende keer 😊 en nogmaals, ik baal echt dat ik geen foto’s heb gemaakt.

Ben je benieuwd naar de ‘Professionele Facelift Behandeling zonder mes’ waarin verschillende massagetechnieken samenkomen tijdens de nieuwe 2-daagse training die ik de komende maanden aanbied? Tijdens de ontwikkeling hiervan stonden de collega docenten al te popelen! Voor deze training of een van de andere trainingen, kijk op: https://huidexpertclub.nl

Hartelijke groet van Patricia
Lees hier mijn vorige column