20 aug Column Patricia – Beperkingen & Mogelijkheden bij PARFUMALLERGIE!
Je zal ’t maar hebben: parfumallergie!
Voor de meesten van ons is het van tijd tot tijd een genoegen om te snuffelen bij die kleine, heerlijk geurende winkeltjes met geurzeepjes en -kaarsen of de parfumerie waar je die heerlijke geuren mag uitproberen. Wat een genot, wat een luxe, voor de meesten van ons ja!
Maar niet als je een parfumallergie hebt en al helemaal niet als deze zo erg is dat bij het betreden van dit soort zaken de huid al binnen enkele ogenblikken protesteert.
Wat kunnen wij naast het gebruik van de sensitive lijn van onze cosmetica zo’n cliënt bieden aan verbetering van de huidconditie? Nou, meer dan je zou kunnen bedenken!
Ik deel graag mijn ervaring:
Cliënt (75+) met parfumallergie
Eerst heb ik een grondige huidanalyse gedaan met de Skin Analyzer, de feiten zichtbaar gemaakt en een foto genomen voorafgaand aan de behandeling want Meten=Weten.
Uiteraard heb ik alleen cosmetica producten aangewend die vrij zijn van parfumstoffen en geschikt voor een gevoelige huid. Maar die huid willen we graag weerbaarder maken, dàt is verbetering van de huidconditie.
De reiniging met een mousse prikte … maar bedoelde ze nou tintelen of branden? Nee dan bedoelde ze tintelen. Oké … extra kompres met water om zeker te zijn dat alle restproduct is weggenomen maar ook meteen uitgelegd dat de pH-waarde van water 7 is, pH-neutraal.
Geheugensteuntje: pH-waarde van de huid hoog? Dan is de huid droog!
De huid heeft een pH-waarde die ligt tussen 5.5 en 5.8.
Als de huid al droog is, wordt deze door water dus nog droger.
Ik legde het haar nog eens uit tijdens het aanbrengen van de alcoholvrije sensitive lotion en bracht de milde fruitzuurcombinatie aan die de pH-waarde hielp verlagen en een grondige reiniging leverde voor haar toch wel behoorlijk schubbige huid. Voor de extracten van passievrucht, citroen, druif en ananas heeft ze gelukkig geen allergie (want ook dat moeten we checken hè). De volledige werktijd van 10 minuten heb ik kunnen aanhouden, het ‘prikte’ minder dan de sensitive reiniging en de huid bleef rustig.
Na een gedegen nabehandeling koos ik voor een hoog geconcentreerd werkstofserum tegen gestreste, reactieve huid met o.a. een hoge dosering hyaluron (vochtbalans, huid herstel).
De behandeling werd compleet door het verzorgende en verkoelende masker.
Bij meting na het afnemen van het masker bleek de afschilfering al behoorlijk lager.
Een mooi resultaat na slechts 1 behandeling!
De huid is beter in staat werkstoffen op te nemen, wat juist zo belangrijk is voor verbetering van de conditie van de huid. Verder was de huid na de behandeling voller, gevoed, soepel, zacht en glad en het belangrijkste: geen jeuk.
Meteen maar een foto genomen van het resultaat voordat de dag verzorging kon worden aangebracht (want dat geeft glinstering op de foto).
Links = voor /// Rechts = na
Deze foto’s heb ik ook aan mijn cliënt gestuurd en heb haar akkoord voor gebruik ervan.
Haar reactie:
‘Heb ik bij mijn bovenlip nou minder rimpels? Tjonge ik word op mijn leeftijd nog een jonge blom!!! Och wat een luxe.’
Conclusie: met kennis kunnen we veel meer bereiken!
Met een hartelijke groet,
Patricia
3-daagse training Chemische Peeling (26 augustus, 13 september, 4 oktober 2021)
Benieuwd wat jij voor jouw cliënten kunt betekenen? Kom ook naar de wereld van chemische peelings en fruitzuren!
Patricia Werkman geeft de 1e en 2e praktijkdag en start met kennismaking met fruitzuren (oppervlakkig werken) en tijdens dag 2de praktijkdag komt de cosmetische toepassing aan bod waarbij dieper gewerkt wordt met hogere concentraties.
Irene van Duuren neemt de 3e dag voor haar rekening. Verder de diepte in, cosmedisch werken.
Er is nog beperkt plaats dus wacht niet langer en schrijf je snel in.
Kijk voor deze en andere Huidexpert Club trainingen op: www.huidexpertclub.nl