Column Desiree Bakker – Samen Sterk

Column Desiree Bakker – Samen Sterk

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Want samen sterk tijdens de Lock down, wanneer je van de ene op de andere dag je salon moet sluiten, was zeker niet makkelijk. Hoe lang dit zou gaan duren, niemand wist het. En onder welke omstandigheden we onze klanten weer zouden mogen begroeten, en op welke manier we onze vertrouwde behandelingen weer zouden kunnen geven, ook dat was even de vraag.

Het was immers niet te doen om die 1 ½ meter afstand te bewaren. Dat betekende dat we zouden moeten zoeken naar manieren om onze klanten toch het juiste huidadvies en de vertrouwde behandeling te kunnen geven. Hierbij rekening houdend met hygiëne protocollen die aangescherpt moesten worden. Mondkapje, veiligheidsbril, aanpassingen bij het geven van een gezichtsbehandeling. Uiteindelijk geen probleem.

Want we konden weer aan de slag! En hoe leuk is het als we net een beetje meer kunnen doen, door ervoor te zorgen dat de klant de deur uitgaat met een extra beetje glans in de vorm van een oogschaduw, een vleugje mascara, een lipgloss op de lippen. Het zal de ultieme afsluiting van de behandeling, van iedere behandeling kunnen zijn.

Maar hoe pak je het aan? Hoe zorg je ervoor dat de testers die je zojuist gebruikt hebt, na deze behandeling ook nog te gebruiken zijn zonder bang te hoeven zijn dat er een virus over gebracht kan worden? Dus eigenlijk, wat te doen in Coronatijd met het aanbrengen van make-up???

Mijn naam is Desiree Bakker, naast schoonheidsspecialist ben ik ook visagist. En ik geef je graag de volgende tips vanuit mijn eigen praktijk.

Dat hygiëne een belangrijk onderdeel is bij het aanbrengen van make-up, weten we. We willen immers geen oogontstekingen of een herpesinfectie bij onze klant na afloop. Maar bij het uitbreken van Corona is het logisch dat we ons afvragen of alle bestaande protocollen nog steeds afdoende zijn. Na afloop van iedere make-up sessie werden de kwasten altijd al gereinigd en gedesinfecteerd. Dat doen we nog steeds. Maar net iets intensiever misschien dan voorheen.

Voorafgaand aan een schoonheidsbehandeling of een make-upsessie is het belangrijk te checken of je cliënt geen ziekte verschijnselen heeft. Draag gelaatsbescherming. Zorg dat de huid die je gaat opmaken schoon is. je dient deze voor te behandelen. Zodat je weet dat je schone kwasten die je gaat gebruiken niets van enig virus over kunnen brengen op je testers. Zo kan je met een gerust hart de testers blijven gebruiken.

Vind je het toch lastig, dan kan je gebruik maken van wegwerp kwastjes. Na enige oefening zal je merken dat ook een wattentip dienst doet als oogschaduw en lippenseel. Maar ik ben van mening dat je het mooiste eindresultaat ziet na het gebruik van een professionele kwasten set.

Foundation is aan te brengen met schone vingers of een foundationkwast of anders en perfect met een make-up sponsje. Gooi het sponsje na afloop weg of zorg dat je het op kookwas kan wassen.

Voor het gebruik van oog- en lippotloden geldt: altijd eerst slijpen en de punt dopen in 80% alcohol. Afvegen aan een schone tissue en dan pas op het gelaat gebruiken. Ook je puntenslijper na afloop schoonmaken en desinfecteren.

De mascararoller is een apart verhaal. Het beste gebruik je het wimper/ wenkbrauwborsteltje van Marie Christine (nummer 54860). Waarom beveel ik deze aan? Het borsteltje is van stevig materiaal, dit heeft het meeste weg van een mascararoller en dit borsteltje zit aan een lang handvat.

Zodoende kan je, na het opendraaien van je mascara, dit borsteltje makkelijk dopen in je mascarahuls. 1 slag draaien en de borstel bevat genoeg mascara om de wimpers van beide ogen te voorzien van het product.

Tenslotte de lipstick. Deze behoeft bijna geen uitleg. Maak gebruik van een spatel, hiermee is vervolgens gemakkelijk een klein beetje crèmekleur af te schrapen om daarna met penseel of een wattentip aan te brengen op de lippen.

Samen sterk, blijven we ons maken om de huid te verbeteren!

Toch nog vragen na het lezen van het bovenstaande? Of benieuwd naar make up technieken, en het aanbrengen ervan? Kom naar een van de make-up trainingen die ik bij Oreaden en de Huidexpert Club dit najaar ga geven. Dan behandel ik ook alles wat betreft de hygiëne rondom make-up producten en natuurlijk het aanbrengen ervan in een 2 daagse training.