Irene aan het woord – Wat is een serum eigenlijk (deel 1)

Irene aan het woord – Wat is een serum eigenlijk (deel 1)

Een serum onder een dag en nachtcrème, waarom is dat nodig? Het is alleen maar pure en platte verkoop? Want ik heb toch genoeg aan alleen een crème?

Basis is dat een dagcrème conditioneert en de huid beschermt aan de buitenkant; zonder een goede dagcrème ben je niet beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf (denk hierbij aan onder andere UV straling en vrije radicalen vorming) die op termijn vervroegde én een versnelde huidveroudering tot gevolg hebben. enkant.
Zonder een goede dagcrème ben je niet beschermd voor schadelijke invloeden van buitenaf (denk hierbij aan UV straling, vrije radicalen) die op termijn vervroegde huidveroudering tot gevolg kunnen hebben.

Een goede nachtcrème heeft huid regenererende eigenschappen die zorgen voor gezonde huidcellen. De meeste ingrediënten in een nachtcrème dringen (door een hoger vet aandeel) dieper in de huid.

Een serum is er juist voor gemaakt om werkstoffen diep in de huid te transporteren! Daarom is een serum onmisbaar bij het verbeteren van de huid (anti-aging). Daarnaast transporteert een serum werkstoffen uit een crème dieper in de huid, waardoor de crème werkzamer wordt.

Conclusie:

Voor een jonge huid volstaat een 24h crème.

Na je 25e heb je écht een dag- en een nachtcrème nodig.

Na je 35e kan je ook echt niet meer om een serum heen!

 

Ik hoop dat ik jullie enthousiast en nieuwsgierig heb gemaakt en meer willen weten over serums.

Hierover zal ik nog specifieker ingaan de volgende keer!

Lieve groet Irene