was successfully added to your cart.

Rosacea is een veel voorkomende chronische aandoening op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Soms zelfs op de hals, borst, hoofdhuid en rond de oren. Meestal openbaart het zich na je 30ste levensjaar. Er zijn 3 verschillende stadia van Rosacea. Die ga ik nu niet behandelen maar er zijn wel vier belangrijke kenmerken zoals roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), papels (pukkels, bultjes) en pustels (puistjes).

Oorzaken van Rosacea

Er zijn heel veel verschillende opvattingen over de oorzaak van Rosacea.

Een aantal daarvan zijn:

  • Dermodex mijten
  • Verzuring van het lichaam. Normale pH waarde van het bloed (7,35-7,42)
  • Erfelijkheid
  • Verminderde functie van de alvleesklier
  • Stress

Maar op dit moment is er geen (bewezen) oorzaak gevonden voor Rosacea. Mijn mening is dat je met voeding de zuurgraad van het bloed kunt beïnvloeden en daardoor een verbetering kunt krijgen van Rosacea. Daarnaast kan de Cold Plasma techniek prima worden gebruikt.

Wat kan Cold Plasma

Cold Plasma kan Rosacea niet genezen, maar wel heel sterk verminderen. Dit komt door de ozon die op de huid wordt geproduceerd en dood daardoor 99% van alle bacteriën, virussen en schimmels op de huid. Daarnaast wordt ozon op de huid omgezet in zuurstof. Zuurstof is een gas dat door de huid kan en in het bindweefsel, lymfe en bloed door kan dringen.

Hierdoor wordt o.a. de huidstofwisseling gestimuleerd en afvalstoffen beter afgevoerd. Het werkt ontslakkend waardoor de zuurgraad van de huid en bloed verbeterd kan worden. Na 1 behandeling kun je al zien dat de huid en de roodheden, sterk verminderen. Natuurlijk moet dit in kuurverband, in de salon, worden aangeboden en zal regelmatig herhaald moeten worden ook als de huid rustig is. Daarnaast moet de cliënt de Couperose Reducing producten gebruiken voor een nog beter resultaat.

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd in deze waanzinnig nieuwe techniek neem contact op met Antoine of kom naar de inscholingsdag.

Lieve groet Irene

 

Heeft u de vorige blog gemist? Lees deze hier