was successfully added to your cart.

Acne en Cold Plasma

Acne kan niet in een paar dagen worden genezen. Welke behandeling ook gekozen wordt, er is altijd geduld nodig. Enkele maanden stug doorgaan met reinigingsbehandelingen is beslist nodig, maar ook het aanpassen van het voedingspatroon. Ook als er verbetering van de acne optreedt zal je de huid moeten blijven verzorgen en behandelen.

Wat is Acne

Acne is eigenlijk simpel gezegd een ontsteking van de huid gekenmerkt door pustels en/of talgkysten, black heads en white heads. Het is de meest voorkomende aandoening bij de mens.

Het ontstaan van Acne heeft meerdere oorzaken o.a.:

 • Hormonale disbalans door o.a. geslachtshormonen (dit kan erfelijk zijn)
 • Hyperkeratose in de follikel waardoor comedonen ontstaan.
 • Verhoogde talgproductie door hormoon productie (dit kan erfelijk zijn)
 • Verspreiding van de bacterie Propionibacterium acnes in de talgklier en follikel
 • Door het niet intact zijn van de huid kunnen de Staphylococcus epidermis en Phityrosporum oveale (gist) die normaal in onze huidflora voorkomen en geen gevaar vormen voor de huid nu een gevaar worden.
 • Reacties van het immuunsysteem waardoor een ontstekingsreactie ontstaat.
 • Ontstekingsproces. Rubor, Calor, Tumor, Dolor, Functio laesie.
 • Voeding. Over voeding wil ik in een ander Oreoscoop artikel nog eens terug komen.

(bron: www. huidinfo.nl)

 

Wat kan Cold Plasma en CNC skincare voor Acne betekenen.

Natuurlijk moet je eerst een goede anamnese, huiddiagnose en behandelplan opstellen.

Wat bij Acne cliënten (over het algemeen hele jonge mensen) heel belangrijk is, is dat je goed uitleg geeft over wat je gaat doen en wat het resultaat zal zijn. Beloof nooit iets wat je niet kunt waar maken. Helaas kunnen we acne niet genezen; wel kunnen we zorgen dat de huid verbetert en de comedonen en pustels verminderen of zelfs weg gaan. Maar zoals je zelf ook weet zijn er veel factoren die Acne (tijdelijk) weer kan verergeren. Dankzij het cold Plasma apparaat is een snelle Acne vermindering wel uitstekend haalbaar.

De CNC Skincare producten kunnen heel goed gebruikt worden om de Acne behandeling te ondersteunen; vooral de Micro Silver producten zijn daar uitermate geschikt voor.

De behandeling:

 1. Natuurlijk beginnen we met het reinigen van de huid.
 2. Daarna een Peeling in laten werken.
 3. Dan comedonen en pustels verwijderen.
 4. Vervolgens met de Cold Plasma ongeveer 10 a 15 minuten de huid behandelen.
 5. Een aan de huid aangepast masker/ vliesmasker aanbrengen.
 6. Afsluiten met een Micro Silver product.

Dit is natuurlijk maar één van de vele behandelingen die je zou kunnen toepassen.

Daarnaast kun je ook evt. de Micro-Dermabrasie, Micro-Needling of een ander apparaat van CNC bij de behandeling gebruiken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ernst van de Acne.

Cold Plasma zorgt ervoor dat alle bacteriën, schimmels en virussen op de huid worden gedood. En dat er zuurstof aan de huid wordt toegevoegd waardoor de Propionibacterium acnes in de talgklier en follikel wordt gedood. Deze bacterie leeft namelijk zonder zuurstof. Kortom: met Cold Plasma wordt oorzaak en gevolg van Acne daadkrachtig aangepakt zonder bijwerkingen maar wel met verbluffend snelle resultaten waar veel cliënten erg blij van gaan worden.

Lieve groet Irene

PS Wil je meer weten over cold Plasma (geschikt voor nog vele andere toepassingen) kom dan op maandag 13 augustus naar de inscholingsdag. Wil je het programma weten kijk dan hier.

Kijk hier voor de behandelingsvideo